
قصد خرید ایاس (eos) را دارید اما نمی دانید از کجا باید شروع کنید؟ آیا این ارز دیجیتال نوظهور را به اندازه کافی می شناسید و در خصوص تصمیم تان مطمئن هستید؟ در این مقاله از توکاکی قصد داریم تمام موارد مرتبط با رمز ارز ایاس و نحوه خرید آن را توضیح بدهیم. همچنین والت هایی که از این ارز پشتیبانی می کنند و اکسچنچ هایی که به واسطه آن ها می توانید اقدام به خرید ایاس کنید را به شما معرفی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
رمز ارز ایاس و آموزش گام به گام خرید ایاس
با محبوبیت روزافزون “رمزارزها” روز به روز تعداد افرادی که با استانداردهای خاص خود به دنبال ارزهای دیجیتالی هستند هم بیشتر میشود. بعضی بیت کوین تهیه میکنند. بعضی به سمت آلتکوینها میروند و برخی دیگر اتریوم را ترجیح میدهند. در سالهای اخیر تعداد قابل توجهی هم به سمت خرید رمز ارز ایاس متمایل شده اند. ایاس سرعت بالایی دارد و از قراردادهای هوشمند هم پشتیبانی می کند. همین امر سبب شده است که بتواند در فضای رقابتی رمزارزها برای خودش محبوبیتی دست و پا کند.
با این وجود هنوز خیلی ها این ارز دیجیتال را به خوبی نمیشناسند و سوالاتی درباره آن دارند که پاسخ داده نشده است. چه مبتدی باشید و چه پیش از این با ارزهای دیجیتال دیگر خرید و فروش انجام داده باشید، با مطالعه این مقاله نکات کاربردی زیادی در خصوص این ارز دیجیتال کسب می کنید.

سوالی که در درجه اول برای خیلی از مردم پیش می آید این است که ایاس چه ویژگی منحصر به فردی دارد که باعث محبوبیت آن شده است و چرا در سال های اخیر عده زیادی به خرید ایاس تمایل پیدا کرده اند؟
با توجه به اینکه اتریوم به همان اندازه بزرگ و محبوب است، به نظر میرسد که دیگر جایی برای رمزارزهای دیگر باقی نمیماند. با این حال EOS.IO می خواهد متمایز باشد. در حال حاضر این پلتفرم روی شبکه Ethereum (ERC-20) ساخته شده است و تلاش میکند که در زنجیره بلاکچین یک انقلاب ایجاد کند.
EOS.IO با این هدف راه اندازی شد که بسیاری از مشکلات مرتبط با بلاکچین اتریوم را برطرف نماید. بیشتر افراد بعد از شنیدن این جمله، به سرعت، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری بیشتر فکر میکنند. این سه رکن اصلی توسعه زنجیره بلاکچین است.
حالا که سالهاست که شرکتها و توسعه دهندگان فردی به دنبال راههایی برای بالا بردن سرعت و مقیاس پذیری بلاکچینها هستند و در تلاشند که با فناوریها و نوآوریهای بیشتر، این سیستم را انعطافپذیرتر و سازگارتر با تکنولوژی امروز کنند. EOS.IO هم از این قاعده مستثنی نیست.
روشی که EOS.IO از آن استفاده میکند این است که اطلاعات و دیتا را به بلوک های کوچکتر تقسیم میکند. به این ترتیب از سنگین شدن بیش از حد شبکه جلوگیری شده و سیستم سریعتر کار میکند.
این شرکت توسط Daniel Larimer تاسیس شد و بر روی برنامه های غیر متمرکز و تجاری محور (dApps) متمرکز است. قبل از اینکه نحوه خرید ارز دیجیتال ایاس را یاد بگیرید، این اطلاعات به شما در درک بهتر قضایا کمک میکند.
دلایلی برای خرید ایاس
با اینکه رمزارزهای زیادی در بازار وجود دارند، کدام یک ارزش سرمایه گذاری دارند و کدام را باید نادیده گرفت؟ این سوالی است که پیش از خرید و سرمایه گذاری برای هر کسی پیش می آید. از طرفی هر رمزارز ویژگی های خاص خودش را دارد که در شرایط مختلف می تواند یک انتخاب مناسب باشد یا نباشد. جدا از امنیت و اعتباری که هر ارز دیجیتال دارد، قبل ار خرید باید به شرایط بازار و افت و خیزهای قیمت آن ارز هم توجه کنید.
در درجه اول باید گفت که ایاس قانونی است و توسط دولتها تایید و پشتیبانی میشود. این شامل پلت فرم EOS.IO و توکن EOS میشود. ایاس در همان روزهای نخستین که معرفی شد، توجه زیادی را به سمت خودش جلب کرد. به نظر میرسد که پیشرفتهای زیادی هم برای ارتقا پلت فرم و ایجاد برخی نوآوریها داشته است.
تا قبل از ایاس بیت شیرز و گرافن محبوبیت زیادی داشتند اما قادر به پشتیبانی از سیستم قراردادهای هوشمند نبودند. اتریوم هم به عنوان دومین رمزارز محبوب دنیا از قرار دادهای هوشمند پشتیبانی میکرد اما پردازش تراکنش ها را با سرعت بسیار پایینی انجام می داد. در مقابل کارمزدهای بالایی برای هر معامله دریافت میکرد. ایاس ترکیبی از مزیتهای بیت شیرز و گرافن و اتریوم را ارائه داد و در حالی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می کرد، پردازش تراکنش ها را با سرعت بالایی انجام می داد.
نقطه آغاز داستان ایاس
رمزارز ایاس (EOS) به عنوان یک نسخه مقیاس پذیرتر و کاربرپسندتر از اتریوم طراحی شد. در حقیقت این ارز رمزپایه مانند اتریوم پلتفرمی برای برنامه نویسی و پیاده سازی برنامه های غیرمتمرکز (DApps) است. اولین عاملی که باعث خلق ایاس شد، کند بودن پلتفرم اتریوم در پردازش معاملهها بود. ایاس قصد داشت شبکهای ایجاد کند که بتواند میلیونها معامله را در یک ثانیه پردازش نماید.
EOS یک تیم باتجربه و خبره از افرادی مانند دنیل لاریمر (Daniel Larimer)دارد که ما او را به عنوان یکی از بنیانگذاران بیت شیرز و استیم میشناسیم. پروژهای رمزارزهای Larimer امروزه میلیاردها دلار ارزش دارد.
شرکتی که نرم افزار EOS را تولید کرد، Block نام دارد که در پروژههای تجاری دیگر و بلاکچینهای مختلف شرکت کرده است. خب حالا که دلیل پیدایش EOS را متوجه شدید، بیایید ببینیم که ایاس واقعا چیست؟
ایاس چیست؟
هدف اصلی EOS ایجاد بلاکچینی غیرمتمرکز با سرعت پردازش بسیار بالا و رایگان (یا با کارمزد بسیار کم) است که در آن امکان ساخت قراردادهای هوشمند و در نتیجه برنامههای غیرمتمرکز (dApps) وجود داشته باشد. به بیان ساده، در واقع هدف بلند مدت ایاس ساخت پلتفرمی مانند یک سیستم عامل در دنیای رمز ارزها است که کارها را بسیار آسان میکند.
dAppsها آینده اینترنت هستند. در حال حاضر بیش از هزار مورد از آنها در بلاکچینهای دیگر ایجاد شدند. تنها شاخصه غیر متمرکز بودن dApps باعث میشود که مطمئن شویم که هیچ شخص یا سازمانی روی آنها تاثیر یا کنترل ندارد.
هدف دیگر ایاس همانطور که گفتیم، این است که میلیونها تراکنش را با سرعت بالا و در عرض یک ثانیه پردازش کند. این میتواند یک مشکل بزرگ را حل کند. چرا که بیشتر بلاکچینها این سرعت عمل را در پردازش معاملات ندارند. برای مثال اتریوم اگرچه محبوبترین بلاکچین با پشتیبانی از قراردارد هوشمند است، اما تنها قادر است ۱۵ معامله را در یک ثانیه پردازش کند.
حالا چرا سرعت پردازش معامله انقدر مهم است، برای اینکه به خوبی متوجه این موضوع بشوید، اجازه دهید یک مثال برایتان بزنم. در فیس بوک در هر ثانیه ۵۲ هزار لایک دریافت میشود و فیس بوک باید بتواند برای پردازش این لایکها و حتی تعداد بالاتر که ممکن است در برخی از بازههای زمانی پیش بیاید، آماده باشد. در غیر این صورت برنامه ها مشکلات متعددی مانند ثبت نشدن لایکها یا پاک شدن آنها مواجه میشود. این روند قطعا باعث نارضایتی کاربران خواهد شد.
حالا فکر کنید به جای یک لایک ساده معاملات چند ده تا چند میلیون دلاری داریم که باید به درستی پردازش و ثبت شوند. در پلت فرمهای رمزارز ما معمولا شاهد انجام بیش از ۱۰۰ هزار تراکنش در هر ثانیه هستیم. این تعداد ثابت نیست و میتواند بیشتر هم بشود. پلت فرم ایاس با قابلیت پردازش بیش از یک ملیون تراکنش در هر ثانیه نه تنها مشکل کند بودن پلت فرمهای دیگر را حل کرد، بلکه خود را برای آینده هم آماده کرد.
یکی دیگر از مشکلاتی که ایاس در پی حل کردن آن است، مسئله کاربردپذیری (Usability) است. برای مثال هم پلتفرم استیم و هم بیت شیرز قادرند در هر ثانیه حدود ۱۰۰ هزار تراکنش را پردازش کنند و از فناوری قراردارد هوشمند هم استفاده کنند. با این حال درج توابع مانند بازیابی حساب و برنامه ریزی کار برای توسعه دهندگان مشکل است.
با کمک پروتکلهای سیستم عامل، EOS تمام این توابع را در خودش دارد و توسعه دهندگان میتوانند از آن برای پیاده کردن طرح مورد نظرشان استفاده کنند.
از ایاس (مانند بسیاری از رمزارزهای دیگر در زنجیره قراردادهای هوشمند بلاکچین) به عنوان قاتل اتریوم یاد میشود. چرا که تمام قابلیت های اتریوم به علاوه برخی شاخصه های اضافه را به کاربر ارائه می دهد.

خب فکر کردیم بد نیست برای اینکه برتریهای ایاس را بهتر متوجه شوید، ایاس و اتریوم را با هم مقایسه کنیم.
تفاوت های ایاس و اتریوم
مقیاس پذیری
در درجه اول همانطور که پیش از این هم گفتیم، اتریوم و ایاس هر دو میتوانند میزبان dApp باشند و از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کنند. با این حال تفاوت کلیدی بین این دو پلت فرم تعداد تراکنشی است که در هر بازه زمانی میتوانند پردازش کنند.
این عامل، مقیاس پذیری (scalability) نامیده میشود که یکی از مهمترین شاخصههایی است که باید در زمان تجزیه و تحلیل پتانسیل بلاکچین به آن توجه کنید.
اتریوم تنها قادر به پردازش حدود ۱۵ معامله در هر ثانیه است و این به نسبت نیازی که امروزه وجود دارد، خیلی کم است. با این حال ایاس قادر است این تعداد را به پردازش ۱ میلیون معامله در هر ثانیه برساند.
اما چطور؟
خب برای یک لحظه به اتریوم برگردید. دلیل اینکه این پلت فرم قادر به انجام بسیاری از تراکنش ها نیست، شیوه مدیریت داده است. هر بلوک فقط میتواند مقدار مشخصی از اطلاعات را ذخیره سازی کند. برای درک این موضوع یک ظرف خالی را تصور کنید. این ظرف تنها ۱۰۰۰ حبه قند را میتواند در خود نگه دارد و بیش از این ظرفیت نگهداری قند را ندارد.
هر کانتینر یا بلاک نه تنها محدود به تراکنش تنها ۱۵ معامله است که حتی این تعداد تراکنش کمی با تعویق و اتلاف وقت انجام میشود.
مدل اجماعی که اتریوم از ان استفاده میکند Proof-of-Work (PoW) یا الگوریتم اثبات کار نام دارد و آهسته، گران حتی مضر برای محیط زیست است.
با این حال امروزه مدلهای اجماع بهتری هم وجود دارند. مانند Proof-of-Stake و Delegated-Pro-of-Stakeکه اتفاقا توسط ایاس ارائه می شود.
تیم اتریوم برای حل این مسئله کارهای مختلفی را امتحان کرده است. مانند تقسیم معادلات به بخشهای مختلف یا پردازش معاملات در خارج از زنجیره. با این حال هیچ کدام از این راهحلها هنوز عملی نبودند.
همانطور که گفتیم، بلاکچین ایاس به جای استفاده از اثبات کار (PoW) از یک مدل اجماع جدید به نام Delegated-Proof-of-Stake (DPoS) یا الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده استفاده میکند. این مدل اجماع جدید میتواند تمام مشکلات قبلی اتریوم را حل کند.
تلاش برای توضیح DPoS در صورتی که دانش قبلی درباره بلاکچین نداشته باشید، کمی سخت می شود. اما نگران نباشید. ما از پس این کار برمیاییم. در ادامه DPoS را به سادهترین روش ممکن توضیح میدهیم.
الگوریتم اثبات سهام وکالتی (DPoD) در سال ۲۰۱۴ توسط دنیل لایمر توسعه داده شد. ایاس، استیم، آرک و بیت شیرز برخی از ارزهایی هستند که از این مدل اجماع استفاده می کنند.
این سیستم یک سیستم دموکراتیک است. به طوری که خود شبکه تعدادی از افراد را از بین خود انتخاب میکند که بلاکها را تایید کنند. به عبارتی کسانی که ارز خود را برای تبدیل شدن به یک گره در شبکه سرمایه گذاری کردهاند، میتوانند یک تعداد نماینده را از بین خودشان انتخاب کنند. وظیفه این نمایندگان تایید بلوکها است. قدرت رای هر نماینده هم به میزان ارزی بستگی دارد که در شبکه سرمایه گذاری کرده است.
این روند باعث میشود که یک سیستم کارآمدتر ایجاد شود که ارزانتر، سریعتر و سازگار با محیط زیست باشد. سیستمی که در آن پردازش هر معامله تنها ۳ ثانیه طول میکشد.
در مقابل اتریوم به هر رایانه شخصی به صورت به هم پیوسته نیاز دارد تا به تایید هر معامله کمک کنند. به این ترتیب ممکن است روند تایید کمی طولانی شود.
توجه: یک کامپیوتر به فعالیت شبکه بلاکچین کمک میکند. هر کسی میتواند با کمک قدرت محاسباتی خود و اتصال به شبکه به یک گره از شبکه اتریوم تبدیل شود.
یکی دیگر از مزایای خوب بلاکچین EOS این است که امکان مسدود کردن معاملات وجود دارد. اما این چرا مهم است؟
خب. داستان هک معروف DAO را شنیدهاید؟ در ژوئن ۲۰۱۶ یک نفر با هک کردن DAO توانست ۳٫۶ میلیون اتریم به ارزش تقریبا ۵۰ میلیون دلار را سرقت کند. این سرقت آسیب پذیری سیستم DAO را به خوبی نمایان میکرد.
اگر بلاکچین اتریوم هم مانند ایاس از مدل اجماع DPos استفاده می کرد، میشد جلوی حمله را گرفت.
ایاس سریعتر از ارزهای رقیب است و دلیل آن هم معماری منحصر به فرد آن میباشد. ایاس در ساختار خود تنها ۲۱ نود برتر دارد و به همین خاطر است که سرعت تایید تراکنش ها در آن بسیار بیشتر است. همین امر ایاس را برای برنامههای تجاری مناسبتر کرده است.
سیستم اکانت
اتریوم و ایاس برخلاف مدل UTXO هر دو از مدل موجودی اکانت استفاده می کنند. این مدل در اتریوم آدرس و در ایاس اکانت نامیده میشود. آدرس اتریوم رایگان است و شامل رشتههای بی قاعده میباشد. در حالی که شما میتوانید آدرس ایاس را به سلیقه خودتان سفارشی سازی کنید. اکانت ایاس شامل ۱۲ کاراکتر است. اگر یک اکانت کمتر از ۱۲ تا کاراکتر داشته باشید را به عنوان اکانت کوتاه میشناسند.
سیستم اکات ایاس رابط کاربری راحتتر و آشناتری دارد. این اکانت شباهت بیشتری به اکانت برنامههای پیام رسان داد. این سیستم برای انتقال پول هم ایدهآل است. اکانت ایاس در مقایسه با آدرس اتریوم انعطاف پذیری بسیار بیشتری دارد. مثلا چند اعتبار سنج با هم میتوانند یک اکانت ایجاد کرده و آن را مدیریت کنند. همچنین با توجه به اینکه ایاس مدل اجماع DPoS دارد، مالکان ایاس به وسیله اکانت خودشان میتوانند به نودهای برتر رای بدهند. ۲۱ نود برتری که بیشترین رای را بیاورد، نودهای تولید کننده بلاک ایاس خواهند شد.
توسعه دهنده محیطی برنامه غیر متمرکز عمومی
اکوسیستم برنامه غیرمترمرکز اتریوم بهتر از ایاس است و برنامههای بیشتری روی اتریوم توسعه داده شدهاند. برای مثال برنامه های محبوب دی فای روی بلاکچین اتریوم راه اندازی شده است. به علاوه خیلیها معتقدند که امنیت اتریوم برای ایجاد برنامه بیشتر از ایاس است.
ایاس در زمینه برنامههای غیرمتمرکز چندان موفق عمل نکرده است و برنامههای دی فای زیادی روی آن ایجاد نشدده است. برنامههای موجود در بلاکچین ایاس از نظر کمیت و حجم ورود و خروج پول اصلا به پای اتریوم نمیرسد. ایاس به عنوان یک رمزارز نوظهور مدام در حلال توسعه است اما تاکنون اتریوم توسعه بیشتری داشته است و البته نسل دوم اتریوم محبوبیت بسیار بالاتری کسب کرده است.
حالا که به تفاوت های ایاس و اتریوم واقع شدید، بیایید با کاربردهای رمز ارز ایاس و مزایای که خرید ایاس دارد ، آشنا شویم.

رمزارزهای ایاس چه کاربردی دارد؟
مانند بیشتر بلاکچینها پلتفرم EOS هم رمزارز مخصوص خود را به همین نام دارد. این ارز دیجیتالی چند هدف مختلف دارد که در ادامه در خصوص آنها بیشتر صحبت میکنیم.
زمانی که از بلاکچین اتریوم استفاده میکنید، باید هزینههای معامله را پرداخت کنید. این کارمزد گس (GAS) نام دارد و هر چقدر تعداد بیشتری از افراد از شبکه استفاده کنند، هزینه کارمزد هم بیشتر میشود.
این سیستم باعث شده است که استفاده از این بلاکچین در مقیاس جهانی عملی نباشد. چرا که مقادیر کم ارزش ارسال را ندارند. دلیل این اتفاق ساختار اتریوم است به این صورت که هر وقت افراد قصد استفاده از شبکه را داشته باشند، در واقع ماشین مجازی اتریوم (Ethereum Virtual Machine) را کرایه میکنند و برای آن باید کارمزد پرداخت کنند. این ساختار در ایاس کاملا متفاوت است و به جای اجاره قدرت کامپیوتری (ماشین مجازی) دارندگان کوین ایاس در مالکیت شبکه سهیم هستند.
برای مثال اگر شما ۱ درصد از سهام سکههای ایاس را در اختیار داشته باشید، در اصل ۱ درصد از شبکه را در اختیار دارید. به این ترتیب ۱ درصد از قدرت محاسباتی مورد نیاز برای پردازش معامله را در اختیار دارید. این همان چیزی است که باعث میشود معاملات در ایاس رایگان باشند.
سکه ایاس به روشی مشابه رمزارزهای دیگر عمل میکند. شما میتوانید وجوهی را بین کیف پولها ارسال، نگهداری یا دریافت کنید. این سیستم را به یک سیستم پرداخت عالی تبدیل میکند. چرا که فقط در عرض چند ثانیه میتوانید به هر کس در هر کجای دنیا پول منتقل کنید. خب حالا متوجه شدید که سکههای EOS چه کاربردی دارند.
جا دارد بگوییم که متاسفانه تمام کاربردهای ایاس مثبت نیستند و این ارزدیجیتال هم پتانسیل کلاهبرداری را دارد. در ادامه موارد سواستفاده از ایاس را شرح میدهیم.

سو استفاده از ایاس
یکی از شاخصههای ایاس این است که به کاربر این امکان را میدهد که به صورت ناشناس معامله خود را انجام دهد. این درست مانند پرداخت پول نقد در دنیای واقعی است. همانطور که برای خرید یک نان نیازی ندارید شناسنامهتان را نشان دهید، برای معامله با ایاس هم به اطلاعات هویتی خود نیازی ندارید.
همین شاخصه خوب ممکن است در دست افراد نادرست، مسبب ایجاد برخی مشکلات شود. به طوری که افراد میتوانند از قابلیت پرداخت ناشناس ایاس برای ارتکاب جرم کمک بگیرند. مثلا افراد برای پولشویی، خرید و فروش اسلحه یا مواد مخدر و کارتهای اعتباری مسروقه میتوانند از این ارز دیجیتالی استفاده کنند و ناشناس بمانند.
البته بیشتر پایگاههای داده بلاکچینها مانند ارتیوم عمومی هستند. به این ترتیب هر کس که به اینترنت دسترسی داشته باشد، میتواند تمام معاملات انجام شده در بلاکچین را ببینید و مانده تمام کیف پولها را مشاهده کند.
با این حال بنیانگذار ایاس یعنی Daniel Larimer اظهار کرده است که پنهان کردن آدرس گیرنده و فرستنده ممکن نیست اما پنهان کردن موجودی کل کیف پول ها در این سیستم امکان پذیر است.
این ویژگی هم برای کسانی که می خواهند از پرداخت مالیات فرار کنند یا میزان ثروتی که دارند، مسکون بماند، مفید است. اما خب در مقابل امنیت بیشتری را برای دارندگان رمزارزهای ایاس ایجاد میکند.
نکته مهمی که باید به خاطر بسپاریم، این است که همه فناوریها قابلیت سواستفاده دارند. اما این مورد نباید باعث شود که ویژگیهای مثبت آن فناوری را از یاد ببریم.
والت های مناسب برای نگهداری، فروش یا خرید ایاس
خب حالا که با ماهیت کلی ایاس آشنا شدید، میتوانید در مورد خرید آن تصمیم جدیتری بگیرید. ایاس هم مانند ارزهای دیجیتالی دیگر، برای نگهداری به یک کیف پول معتبر نیاز دارد. راستش تنها معیاری که باید در مورد انتخاب کیف پول در نظر بگیرید، ایمنی آن است. اگر کیف پول شما ظاهر زیبایی ندارد یا هزاران عملکرد فرعی مختلف ندارد، زیاد مهم نیست. اما حتما باید مطمئن شوید که سکههای شما در آن ایمن باقی بمانند. در ادامه لیستی کوتاه از ویژگیهایی که بعد از ایمنی در درجه دوم قرار میگیرند را آوردهایم که در انتخاب یک والت دیجیتال بهتر به شما کمک میکند.
قابلیتهای والت برای پیشگیری از هک شدن و کلاهبرداری: مهمترین قابلیتی که والت در خصوص ایمنی باید در اختیار کاربر قرار دهد، تایید دو مرحلهای است. با این قابلیت تا اندازه زیادی ایمنی والت تضمین میشود.
توسعه مستمر و دائمی برای به روز شدن والت
پشتیبانی شبانه روزی
بازخوردهای مثبت از خریداران قبلی
کارمزدها: بهتر است قبل از خرید کارمزدها را به دلار حساب کنید و هزینههای نهایی را براورد کنید. کارمزدها معمولا ناچیز هستند اما ممکن است در صورت تغییر قیمت ارز شرایط برای ما کمی متفاوت باشد.
در ادامه برخی از والتهای دیجیتال که برای نگهداری ایاس و البته رمزارزهای دیگر محبوبتر هستند را معرفی میکنیم.
والت سخت افزاری Ledger Nano S برای خرید ایاس
این والت جز جذابترین و محبوبترین والتها است که برای رایجترین رمزارزها بهینه شده است. این والت یک صفحه نمایش و دکمههای فیزیکی دارد که کار با آن را راحتتر میکند. اصولا والتهای فیزیکی ایمنترین روش برای نگهداری ارزهای دیجیتالی هستند. چرا که تنها راه دسترسی پیدا کردن به ارزهای شما به سرقت بردن کیف و دسترسی به آن به صورت فیزیکی است.
توجه: بعد از خرید این والت حتما مطمئن شوید که جعبه کیف پول کاملا پلمپ باشد و توسط فروشنده یا هر کدام از واسطههای فروش باز نشده باشد. در غیر این صورت ممکن است والت هک شود و سکههای شما به سرقت بروند.
آموزش راه اندازی والت Ledger Nano S
با اینکه قبلا کار کردن با والتهای سخت افزاری اصلا کار ساده ای نبوده است، اما خبر خوب این است که لجر نانو اس ساز و کار بسیار سادهای دارد و هر کس بدون اطلاعات قبلی میتواند کار کردن با آن را به راحتی یاد بگیرد.
در ادامه نحوه کار کردن با Ledger Nano S را به شما آموزش میدهیم.
ابتدا کیف را باز کرده و یک سر کابل USB را به والت و سر دیگر را به PC یا لپ تاب متصل کنید.
بعد از اتصال منتظر بمانید تا صفحه خوش آمد گویی ظاهر شود. در ادامه دو دکمه بالای والت را همزمان با هم فشار دهید تا دستگاه کانفیگ شود.

در مرحله بعد عبارت Choose PIN code نمایش داده میشود. برای انتخاب پسورد جدید دو دکمه روی دستگاه را همزمان با هم فشار دهید. دقت کنید که فیلد مربوط به پین کد در اولین باری که والت را روشن میکنید، باید کاملا خالی باشد. در غیر این صورت والت پیش از این استفاده شده است و نو نیست. به این ترتیب سرمایه شما هر لحظه در معرض هک شدن قرار دارد.
پسورد شما شامل ۸ کاراکتر از اعداد است که باید به کمک دو دکمه فیزیکی روی والت آن را وارد کنید. برای این کار با فشردن دکمه راست یا چپ رقمها را از روی اسکرین انتخاب کرده و برای تایید هر رقم دو دکمه فیزیکی روی والت را نگه دارید. این روند را باید برای هر ۸ رقم پسورد والت تکرار کنید.

در مرحله بعد باید دوباره پسورد انتخابیتان را وارد کنید. برای این کار تمام کارهایی که در مرحله قبل انجام دادید را دوباره تکرار کنید.
در مرحله بعد کلیدهای خصوص والت بازیابی میشوند. در این مرحله نیازی نیست که شما کاری انجام دهید.
حالا ” Recovery Sheet” یا برگه ریکاوری را برداشته و دوباره دو دکمه روی والت را فشار دهید تا کلمه اول عبارت ریکاوری روی دستگاه نشان داده شود. این کلمه را روی برگه یادداشت کرده و دکمه سمت راست را فشار دهید تا کلمه بعدی ظاهر شود و آن را هم یادداشت کنید. این کار را تا پیدا کردن ۲۴ کلمه عبارت ریکاوری تکرار کنید. عبارت ریکاوری زمانی به کار میآید که پسوردتان را فراموش کرده باشید و برای باز کردن والت از آن استفاده کنید. دقت کنید که عبارت ریکاوری به هیچ عنوان نباید در دسترس فرد دیگری قرار بگیرد چرا که این عبارت به نوعی پسورد والت شما است.

بعد از کامل شدن کلمه ریکاوری عبارت your device is now ready روی اسکرین نمایش داده میشود.
برای استفاده از لجر نانو اس باید برنامههای مرتبط با آن را روی سیستم عالمتان نصب کنید.
برای ویندوز به سایت لجر لایو ledger-live مراجعه کرده و برنامههای مربوطه را نصب کنید. در سیستم عامل ios هم تنها کافی است که آیکون لجر لایو را به پوشه برنامههای خود اضافه کنید. سپس مسیر زیر را دنبال کنید.
Initialize a new Ledger device < continue > اتمام مراحل Security Checklist و تمام.
نحوه نگهداری، فروش یا خرید ایاس در لجز نانو اس
روی open Manager کلیک کنید تا برنامه باز شود.
در صفحه بعد به فهرست رسمی برنامههای لجر لایو میروید. باید برنامههای مربوط به ارزهای مورد نظرتان را نصب کنید. با اسکرول کردن در این صفحه، برنامههای بیشتر نمایش داده میشوند. شما در سری اس بین ۴ تا ۲۳ برنامه میتوانید نصب کنید و در سری ایکس این تعداد به ۱۰۰ برنامه میرسد. برای مثال برای کار با رمزارز ایاس در صفحه برنامهها لوگو EOS را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید تا برنامه نصب شود.

بعد از اینکه برنامه مربوط به هر رمزارز را نصب کردید، با زدن دکمه + در نرم افزار میتوانید یک حساب برای آن رمز ارز ایجاد کنید.
برای ردریافت آن رمزارز به منوی Receive رفته و حسابی که پیش از این ایجاد کردهاید را انتخاب کنید. بعد از این مراحل آدرس عمومی حساب هم زمان روی نرم افزار و دستگاه والت ظاهر میشوند که باید مشابه هم باشند.
در مرحله بعد آدرس را کپی کنید یا اینکه کد QR را اسکن کنید و برای فرد مورد نظرتان ارسال نمایید.
اگر قصد ارسال یک رمزارز را دارید، باید به منوی Send رفته و مبلغ و آدرس مورد نظرتان را وارد کنید. در این مرحله هم باید آدرس مانند مرحله قبل تایید شود.
وات سخت افزاری Ledger Nano X
نانو ایکس نسخه ارتقا داده شده نانو اس است که بیش از ۱۰۰۰ نوع ارز دیجیتال را پشتیبانی میکند. این والت قیمت بیشتر و البته امکانات متنوعتری نسبت به نانو اس دارد.
والت نرم افزاری Guarda

جز بهترین والتهای چند ارزی و Non-Custodial است. این والت به صورت تحت وب، موبایل، افزونه روی کروم و با پشتیبانی از بیش از ۴۰ بلاکچین اصلی و بیش از ۱۰ هزار توکن دیجیتالی قابل دسترسی است. تعداد ارزهای قابل پشتیبانی Guarda همیشه در حال توسعه و افزایش است.
برای استفاده از کیف پول نرم افزاری گوارادا تنها چند دقیقه زمان لازم دارید.
گوارادا هم در نسخه وب و هم برای سیستم عالمهای موبایلی مانند اندروید و ios در دسترس است. به نظر من نسخه وب به شرط خارج شدن از اکانت بعد از اتمام کارتان سیفتر از نسخه موبایلی والت است. در ادامه آموزش نسخه تخت وب این کیف پول را با هم میخوانیم.
ابتدا وارد سایت اصلی guarda شده و به نسبت پلتفرمی که دارید، یکی از نسخههای ویندوز، لینوکس یا مک را دانلود کنید.

بعد از دانلود و نصب مراحل ثبت نام شما شروع میشود.
اگر قبلا کیف پول ساخته باشید و بخواهید همان را بازیابی کنید و یا اینکه بخواهید کیف پول دیگری را در گوارادا ایمپورت کنید، باید روی گزینه Import or Restore کلیک کنید. اما اگر برای اولین بار است که از گوارادا استفاده میکنید و به تازگی قصد دارید یک کیف پول برای خودتان ایجاد کنید، باید روی گزینه Create a new wallet کلیک کنید.
بعد از انتخاب گزینه Create a new wallet والت از شما میخواهد یک یک رمز ورود انتخاب کنید.
بعد از انتخاب رمز، نسخه بک آپ یا پشتیبان کیف پول را هم دانلود کنید تا در صورت نیاز بتوانید با این فایل بک آپ به کمک کامپیوترهای دیگر هم به کیف پولتان دسترسی داشته باشید.
بعد از اینکه این مرحله را هم پشت سر گذاشتید، وارد محیط والت میشود. در سمت چپ کنسول یک لیست از ارزهای دیجیتال که والت از آنها پشتیبانی میکند، به چشم میخورد. تاکنون گوارادا از ۳۷ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند که بیشتر آنها جز ارزهای رایج هستند. برای اینکه آدرس عمومی ارزهای دیجیتال را ببینید، روی ارز مورد نظر کلیک کرده و در نوار بالا به قسمت Receive بروید. در این قسمت آدرس عمومی کیف پول نمایش داده میشود.
برای تبدیل ارزهای دیجیتال به همدیگر باید روی گزینه Exchange کلیک کنید. برای ارسال ارزها به آدرس دیگر تنها باید گزینه Send را انتخاب کرده و بعد از مشخص کردن مقدار و آدرس مقصد عملیات ارسال را انجام دهید.

حالا باید کلید خصوص ارزهای دیجیتال را دریافت کنید. برای این منظور کافی است به قسمت Backup and Keys رفته و از نوار export by currency ارز دیجیتال مورد نظرتان را انتخاب کنید.

بعد از انتخاب کردن این ارز دیجیتال میتوانید پسورتان را وارد کرده و کلید خصوصی را مشاهده کنید.

اگر قصد دارید کیف پولهای دیگر را به این کیف پول وارد کنید، به بخش Backup and Keys و نوار Import and Currency رفته و بعد از وارد کردن کلید خصوصی و انتخاب ارز دیجیتال، روی گزینه Add Wallet کلیک کنید.
والت نرم افزاری Infinito برای خرید ایاس
والت دیگری که برای خرید ایاس می توانید از آن استفاده کنید، Infinito است. این والت یک کیف پول نرم افزاری است و روی هر دو سیستم عامل اندروید و ios اجرا میشود. از قابلیتهای امنیتی آن میتوان به قفل لمسی و قابلیت تشخیص اثر انگشت اشاره کرد. به این ترتیب برای باز شدن به اثر انگشت مالک کیف نیاز دارد. این والت علاوه بر EOS از بیت کوین، اتریوم، بیت کوین کش، لایت کوین، نئو و اکثر توکنهای ERC20هم پشتیبانی میکند.
آموزش گام به گام خرید ایاس
خرید ایاس برای اولین بار شاید کمی گیج کننده به نظر برسد. اما روند کار خیلی سادهتر از آن است که فکرش را بکنید.
انتخاب یک اکسچنچ مناسب برای خرید ایاس
اول باید یک بستر معتبر معاملات ارزهای دیجیتال را انتخاب کنید. Coinbase ،Binance ،Changelly و Kraken چندتا از معتبرترین و معروفترین سایتهای خرید و فروش ارزهای دیجیتالی هستند. برای انتخاب بهترین سایت برای خرید و فروش باید به سه نکته دقت کنید. امنیت و هزینهها.
امنیت
امنیت یکی از اولین و مهمترین استانداردهایی است که این سایتها باید در پی تامین آن باشند. در خصوص خرید و فروش رمزارزها هیچ چیز مهمتر از این نیست که در حین معامله و قبل و بعد آن مطمئن باشید که سکههای شما کاملا محافظت میشوند. حتی اگر برای اینکه از ایمنی سایت مطمئن باشید، لازم است کمی بیشتر منتظر بمانید یا اینکه هزینه بیشتری بپردازید، ارزشش را دارد. حداقل خیالتان راحت است که سرمایهتان را جای امنی ذخیره کردهاید.
کارمزدها
کارمزدهایی که پلت فرمهای معامله رمزارزها دریافت میکنند هم اهمیت زیادی دارند. معمولا در این عرصه سودجویان و کلاهبرداران زیادی هستند که نرخ های کارمزد مرسوم را میشکنند و کارمزدهای بیشتری دریافت می کنند. به خصوص افرادی که به تازگی وارد این بستر کاری شدهاند. بهتر است مطمئن شوید که سایت کارمزدهای معقول و متعادلی از شما دریافت میکند.
مثلا Binance
برای هر معامله ۰٫۱ درصد یا کمتر را به عنوان کارمزد برمیدارد. این یک مالیات بسیار کم است. این پلت فرم از ارزهای فیات هم پشتیبانی میکند. بنابراین برای خرید ایاس میتوانید مستقیما با کارت بانکی اقدام کنید و نیازی به معاملات اضافی نداشته باشید.
در Changelly هم کارمزد معامله ۰٫۲۵ درصد است و به شما اجازه میدهد که با ارزهای فیات هم آن را بپردازید. (شما ETH را خریداری میکنید و سپس EOS را با آن میخرید.) باز هم این کاملا به انتخاب خودتان بستگی دارد. برخی از افراد ترجیح میدهند هزینه بیشتری را برای انجام کارها به روش سادهتر و به سبک قدیمی بپردازند. درحالی که دیگران با صرف کمی وقت بیشتر پول بیشتری را برای خودشان ذخیره میکنند.
موارد دیگری هم وجود دارد که در حین انتخاب یک بستر معاملاتی باید به آن توجه کنید. در ادامه این موارد را با هم میخوانیم.
سرعت
از طرفی در خصوص سرعت انجام تراکنش باید بگوییم که برای خیلی از کاربران اهمیتی ندارد که چه مدت زمانی طول بکشد تا معامله انجام شود.
روند پرداخت
به نسبت اینکه شما کدام پلت فرم را انتخاب کرده باشید، باید ایاس را با ارزرمزهای پایه (به احتمال زیاد بیت کوین یا اتریوم) یا ارزهای فیات خریداری کنید. به نظر ما بهترین روش برای خرید ایاس پرداخت با اتریوم است. از آنجا که ایاس در شبکه اتریوم ساخته و توسعه یافته است، چنچ کردن این دو رمز ارز به هم سادهتر به نظر میرسد.
محبوبیت
اگر از تاثیرات تبلیغات چشم پوشی کنیم، محبوبیت یک پلت فرم و بستر معاملاتی نشانه اصالت آن است و گویای این است که عده زیادی آن پلت فرم را به عنوان یک بستر امن انتخاب کردهاند.
شفافیت
شفافیت نداشتن نشانه خوبی نیست و معمولا نشان دهنده این است که شما چیزی را پنهان میکنید. به یاد داشته باشید که سایت و پلت فرمی که انتخاب میکنید، موظف است تمام خدمات و هزنیههای خود را به صورت کاملا واضح و علنی برای شما و دولت مربوطه مشخص کند.
پروتکلهای KYC
خیلی مهم است که حتما از پلتفرمهایی استفاده کنید که از پروتکلهای KYC استفاده کنند. KYC مخفف “Know Your Customer” است و به معنی احراز هویت میباشد به این معنی که پلت فرم میخواهد مبادلات خود را شفاف نگه دارد. پلت فرمی که از این پروتکل استفاده نمیکند اصولا برای پولشویی یا سایر فعالیتهای غیر قانونی کاملا مناسب است. بهتر است در این خصوص سخت گیر و هوشیار باشد و پلت فرمی که پروتکل KYC را اجرا نمیکند را انتخاب نکنید.
معرفی چندتا از معتبرترین اکسچنچ ها
در ادامه برای آشنایی بیشتر با نحوه کار اکسچنچ ها ساز و کار چند تا از ان ها را برای نمونه شرح می دهیم.
صرافی ارز دیجیتال چنچلی (Changelly)
چنچلی ابتدا با ماینرگیت کارش را شروع کرد و امروزه بیش از ۹۰ رمز ارز در این سایت قابل خرید و فروش است. یکی از آپشنهای چنچلی این است که بهترین نرخ تبدیل رمز ارز را به صورت اتوماتیک انتخاب کرده و به شما توصیه میکند. هر چند شما میتوانید نرخ تبدیلی که مد نظر خودتان است را خودتان وارد کنید.
روش کار چنچلی با صرافیهای دیگر متفاوت است. به جای اینکه کاربر رمزارز خود را در کیف پول صرافی بریزد، یک تراکنش دوجانبه را انجام میدهد. کاربر ارز مبدا و مقصد و مقدار آنها را مشخص میکند. مثلا تبدیل ۱ اتریوم به مقدار مشخصی ایاس. در مرحله بعد چنچلی یک آدرس برای دریافت اتریوم و یک آدرس برای واریز ایاس از شما میخواهد.
چنچلی ۰٫۵ درصد در هر معامله رمزارز به مرزارز کارمزد میگیرد. البته اگر بخواهید با کارتهای بانکی خرید یا فروش را انجام دهید، کارمزد این صرافی خیلی بیشتر می شود و این یکی از نقدهای اساسی است که به این اکسچنچ وارد میشود.
آموزش معامله در بستر سایت چنچلی
در گام اول شما به یک فیلتر شکن نیاز دارید. چرا که این سایت آی پی ایران را مسدود کرده است.
سپس باید در سایت ثبت نام کنید. برای این کار روی گزینه sing in کلیک کرده و گزینه ادامه با ایمیل را انتخاب کنید.

البته میتوانید از طریق اکانت توییتر، فییسبوک یا گوگل خود هم به این سایت متصل شوید.
بعد از وارد کردن ایمیل یک لینک تایید برای شما ارسال میشود که باید روی آن کلیک کنید.

بعد از تایید ایمیل با یک رابط کاربری بسیار ساده با چند گزینه محدود مواجه میشود که در ادامه کاربرد هر کدام از آنها را می خوانیم.
YOU SEND: ارز دیجیتالی که قصد دارید آن را چنج کنید را در این فیلد وارد کنید.
YOU GET: ارز دیجیتالی که میخواهید دریافت کنید را در این فیلد وارد کنید.
Expected exchange rate: نرخ تبدیل در این فیلد وارد می شود.
Exchange fee: این فیلد به کارمزد صرافی اختصاص دارد.
Network fee: کارمز انتقال در این فیلد وارد می شود.
Estimated arrival: این قسمت مربوط به زمان تقریبی برای تبدیل ارز است.
I agree with Terms of Use, Privacy Policy and AML/KYC: تیک این گزینه را بزنید تا نشان دهید که با قوانین سایت موافق هستید.
Recipient address: در این فیلد باید آدرس والت برای دریافت ارز را وارد کنید.
Send your funds: ارز دیجیتالی که میخواهید به آدرس کیف پول مربوطه ارسال کنید.
Send: مقدار ارز دیجیتالی که باید ارسال کنید.
To address: آدرسی که ارز دیجیتال را به آن ارسال میکنید.
صرافی آنلاین ارز دیجیتال کوین بیس
Coinbase یکی از مهمترین و معتبرترین اکسچنچهای دنیا است. این صرافی ارز دیجیتال از بیش از ۳۲ کشور دنیا پشتیبانی میکند و بیش از ۴ میلیون کاربر دارد. این پلتفرم روی ۴ ارز دیجیتالی تمرکز دارد که شامل بیت کوین، بیت کوین کش، لایت کوین و اتریوم است. اما ارزهای دیجیتال دیگر از جمله ایاس را هم پشتیبانی میکند. در این صرافی میتوانید با کارتهای بانکی از بانکهای مجاز، کارت اعتباری، حساب پی پال و روشهای دیگر پرداخت را انجام دهید.
برای استفاده از این اکسچنچ باید یک کیف پول آنلاین االکترونیکی داشته باشید. به علاوه باید یک حساب بانکی معتبر معرفی کنید. در حال حاضر با توجه به قوانین این پلتفرم هر شهروند احراز هویت شده آمریکایی میتواند تا ۲۵ هزار دلار بیت کوین را در حساب خودش نگهداری کند.
کوین بیس روی انتقال پول از طریق بانک ۱٫۴۹% و از خرید از طریق کارت های اعتباری ۳٫۹۹% کارمزد برداشت می کند. کارمزد معاملات در کوین بیس نیز بر اساس حجم معاملات متغیر است.
آموزش فروش و خرید ایاس در Coinbase
ابتدا وارد سایت کوین بیس شده و گزینه GetStarted را انتخاب کنید.
در مرحله بعد باید نام و نام خانوادگی و ایمیل و یک پسورد برای ورود به سایت وارد کنید. بهتر است پسورد پیشنهادی خود سایت را تایید کنید.
بعد از موافقیت با قوانین سایت روی گزینه Create account کلیک کنید.
در دو مرحله بعد به ترتیب گزینه های Next و Iacknowledge را کلیک کنید.
در مرحله بعد سایت از شما سوال می کند که آیا مایل به دریافت اطلاعیه های کوین بیس در ایمیل خود هستید یا خیر. بعد از پاسخ به این سوال به مرحله بعد هدایت میشوید.
در مرحله بعد یک ایمیل برای تایید اطلاعات اکانت شما برایتان ارسال می شود. در ایمیل ارسال شده روی گزینه آبی Verify Email Address کلیک کنید تا اکانت شما تایید شود.

در مرحله بعد باید یک شماره تلفن برای تایید وارد کنید. ابتدا کد ایرال یعتی ۹۸ را وارد کرده و سپس شماره موبایل را بدون ۰ اول وارد کنید. سپس روی Send code کلیک کنید.
کد ارسال شده رو موبایلتان را در فیلد مربوطه وارد کرده و روی گزینه Submit کلیک کنید.
در مرحله بعد باید تاریخ تولد به میلادی و خیابان محل سکونت و شهر و کد پستی روا وراد کنید.
نکته: اگر نمخواهید آدرس را به درستی وارد کنید، موردی ندارد اما آن را در جایی یادداشت کنید تا در صورت لزوم بتوانید به اطلاعات هویتی که وارد کردید، رجوع کنید.
در مرحله بعد نوبت به آپلود تصویر کارتهای هویتی شما است. ابتدا با موبایلتان از گواهینامه رانندگی، کارت ملی و پاسپورت خود یک عکس بگیرید و به نوبت روی هر کدام از این گزینهها کلیک کنید. بعد از کلیک یک لینک به شماره همراه شما ارسال میشود. با کلیک روی آن میتوانید عکس مربوطه را از موبایلتان آپلود کنید. بعد از اینکه این سه کارت تایید شوند، اکانت شما آماده استفاده است.

خرید یا فروش در کوین بیت
بعد از اینکه وارد اکانت شوید، محیط کاربری به صورت زیر نمایش داده میشود. برای خرید یا فروش باید روی گزینه Buy/Sell کلیک کنید.

در این مرحله باید مشخص کنید که میخواهید ارز دریافت کنید یا واریز نمایید. سپس فیلدهای مربوطه را مانند تصویر پر کنید.
